bridgestone banden

Over Bridgestone

Bridgestone Corporation, oorspronkelijk bekend als de Bridgestone Tire Co., Ltd, is opgericht in 1931 door Shojiro Ishibashi in de stad Kurume, Fukuoka, Japan. De naam ‘Bridgestone’ is een directe Engelse vertaling van ‘Ishibashi’, wat ‘steenbrug’ betekent in het Japans.

Shojiro Ishibashi’s visie was om een bedrijf te creëren dat in Japan banden kon produceren om minder afhankelijk te zijn van westerse bandenimport. Zijn visie kwam voort uit het zien van de toenemende vraag naar auto’s en de bijbehorende noodzaak voor kwalitatief hoogwaardige banden.

Bridgestone missie

Bridgestone groeide snel, zowel in Japan als internationaal. In 1988 nam Bridgestone de Amerikaanse bandenfabrikant Firestone over, waardoor het bedrijf aanzienlijk werd versterkt en waardoor het zijn wereldwijde voetafdruk kon uitbreiden.

Bridgestone
bridgestone banden
Bridgestone
Bridgestone

Bridgestone banden

bridgestone

Bridgestone produceert een breed scala aan banden voor verschillende soorten voertuigen, waaronder personenauto’s, vrachtwagens, bussen, landbouwvoertuigen, motorfietsen, en zelfs vliegtuigen. Ze maken ook banden voor gespecialiseerde voertuigen, zoals grondverzetmachines en industriële voertuigen.

Bridgestone’s bandenaanbod omvat meerdere productlijnen, elk ontworpen om aan specifieke behoeften en prestatiecriteria te voldoen. Voorbeelden zijn de Potenza-serie, ontworpen voor hoge prestaties en sportieve handling; de Turanza-serie, gemaakt voor comfort en lange levensduur; de Dueler-serie voor lichte vrachtwagens en SUV’s; en de Ecopia-serie, ontworpen voor maximale brandstofefficiëntie.

Uniek aan Bridgestone is hun onophoudelijke toewijding aan innovatie en technologische vooruitgang. Ze hebben een aantal baanbrekende technologieën en technieken ontwikkeld voor de productie van banden. Een voorbeeld hiervan is hun run-flat-technologie, waarmee voertuigen kunnen blijven rijden na een lekke band, en hun nanopro-tech materiaal dat helpt om rolweerstand te verminderen en de brandstofefficiëntie te verbeteren.

Een van hun meest recente innovaties tot mijn kennislimiet in september 2021 is de “Air Free Concept”, een band ontwerp dat het gebruik van lucht om de band op te blazen elimineert. In plaats daarvan gebruikt het een unieke structuur van spaken die zowel verticale als zijdelingse belastingen kan weerstaan. Hierdoor kan het voertuig normaal rijden, zelfs na een lekke band.

De geschiedenis van Bridgestone is er een van aanhoudende innovatie en streven naar kwaliteit. Hun producten zijn over de hele wereld te vinden, en hun voortdurende inzet voor onderzoek en ontwikkeling blijft hen aan de top van de bandenindustrie houden.

Blogs & Informatie

Lees meer informatie over banden, technische informatie en nieuws over banden.

Over ons

Benieuwd wie we zijn en wat we doen? We vertellen het op de over ons pagina!

Contact

E-Mail

info@bandenjager.nl