Goodyear

Over Goodyear

Goodyear Tire & Rubber Company is een Amerikaans bedrijf dat in 1898 is opgericht door Frank Seiberling in Akron, Ohio. De naam ‘Goodyear’ is een eerbetoon aan Charles Goodyear, de uitvinder van gevulcaniseerd rubber, hoewel Charles Goodyear zelf geen banden heeft gemaakt of directe betrokkenheid had bij het bedrijf.

Vanaf zijn oprichting is Goodyear uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste bandenfabrikanten, met meer dan 60 fabrieken wereldwijd. Het bedrijf heeft een belangrijke rol gespeeld in de evolutie van de bandenindustrie en heeft verschillende belangrijke technologische doorbraken en innovaties op zijn naam staan.

Goodyear Missie

De missie van Goodyear is om de standaard voor prestaties in de bandenindustrie te verhogen en bij te dragen aan de mobiliteit van de toekomst. Ze zijn toegewijd aan continue verbetering, zowel op het gebied van hun producten als in hun operationele uitmuntendheid.

De visie van Goodyear is om een wereldleider te zijn in de bandenindustrie en om producten en diensten van superieure kwaliteit te leveren die de prestaties van voertuigen verbeteren en bijdragen aan een veiliger, efficiënter en duurzamer transport. Ze streven ernaar om de beste banden te maken voor hun klanten, de beste producten voor hun partners, en om een bedrijf te zijn dat mensen bewonderen en vertrouwen.

Goodyear
Goodyear
Goodyear
Goodyear

Goodyear banden

Goodyear

 Goodyear produceert een breed scala aan banden voor bijna elk soort voertuig. Ze maken banden voor personenauto’s, vrachtwagens, SUV’s, sportauto’s, motorfietsen, en zelfs vliegtuigen. Ze produceren ook banden voor industriële en landbouwvoertuigen en voor speciale toepassingen zoals raceauto’s.

Enkele van Goodyear’s bekendste productlijnen zijn de Eagle-serie, ontworpen voor hoge prestaties en sportief rijgedrag; de EfficientGrip-serie, gemaakt voor brandstofefficiëntie en comfort; de Wrangler-serie voor lichte vrachtwagens en SUV’s; en de Assurance-serie, die een evenwicht biedt tussen comfort, prestaties en duurzaamheid.

Wat betreft hun technologische innovaties, heeft Goodyear de eerste tubeless autoband en de eerste run-flat-band ontwikkeld. Een van hun meest recente innovaties is de Goodyear reCharge, een conceptband met een zelfregenererende loopvlakcompound die kan worden “opgeladen” met individuele capsules, waardoor de levensduur van de band aanzienlijk wordt verlengd.

Goodyear’s geschiedenis is er een van innovatie, kwaliteit en toewijding aan prestaties. Door hun continue inzet voor onderzoek en ontwikkeling en hun streven naar uitmuntendheid blijft Goodyear een leidende kracht in de bandenindustrie.

Lewis Hamilton

“Het is ongelooflijk hoeveel het verschil in banden kan maken. In een sport waarin een seconde alles kan veranderen, zijn de juiste banden absoluut cruciaal.”

Mario Andretti

“De banden zijn de enige dingen die contact maken met de weg. Zorg voor ze en ze zullen voor jou zorgen.”

Over bandenjager.nl

Benieuwd wat we doen, waar we goed in zijn en wie we zijn? Lees verder op de over ons pagina.

Informatie

Al het nieuws over banden en technische gegevens delen we in blogs

Contact

E-Mail

info@bandenjager.nl