Michelin

Over Michelin

Michelin, officieel bekend als Compagnie Générale des Établissements Michelin, is een Franse bandenfabrikant opgericht in 1889 door de broers Édouard en André Michelin in Clermont-Ferrand, Frankrijk. Oorspronkelijk produceerde Michelin banden voor fietsen en koetsen, maar het bedrijf was ook een pionier in de productie van verwisselbare autobanden, een innovatie die de auto-industrie revolutioneerde.

De geschiedenis van Michelin is rijk aan innovatie en technologische doorbraken. Zo introduceerden ze in 1934 de eerste band met een ingebouwde hieldraad, de zogenaamde radiaalband, die de levensduur van de band aanzienlijk verlengde en de wegligging verbeterde. In 1946 kwam Michelin met de radiale “X”-band, die de duurzaamheid en brandstofefficiëntie verder verbeterde.

Michelin Missie

De missie van Michelin is om bij te dragen aan de vooruitgang van de mobiliteit van mensen en goederen door effectief, veilig, betaalbaar en milieuvriendelijk vervoer over de hele wereld te bevorderen. Ze streven naar continue verbetering van hun producten en diensten om aan de behoeften van hun klanten te voldoen.

De visie van Michelin is om een wereldleider te zijn in duurzame mobiliteit en om de wereldwijde referentie te zijn in de bandenindustrie. Ze zijn toegewijd aan het creëren van duurzame waarde voor al hun belanghebbenden, inclusief hun klanten, medewerkers, en de bredere gemeenschap.

Michelin
Michelin
Michelin
michelin banden

Michelin banden

Michelin

Michelin produceert banden voor een breed scala aan voertuigen, waaronder auto’s, vrachtwagens, motorfietsen, fietsen, vliegtuigen, en zelfs ruimtevaartuigen. Daarnaast maken ze ook banden voor gespecialiseerde industriële en landbouwvoertuigen.

Enkele van de belangrijkste productlijnen van Michelin zijn de Energy-serie, die is ontworpen voor brandstofefficiëntie; de Pilot-serie, gericht op hoge prestaties en nauwkeurige handling; de Primacy-serie, ontworpen voor comfort en een rustige rit; en de LTX-serie voor lichte vrachtwagens en SUV’s.

Wat betreft hun technologische innovaties, heeft Michelin een aantal unieke technieken en technologieën ontwikkeld in hun bandenproductie. Een voorbeeld is hun EverGrip-technologie, die de band in staat stelt om naarmate hij slijt meer grip te krijgen, dankzij groeven in het loopvlak die zich na verloop van tijd uitbreiden en nieuwe groeven die tevoorschijn komen.

Michelin’s geschiedenis en huidige positie als een van de wereldleiders in de bandenindustrie weerspiegelen hun toewijding aan innovatie, kwaliteit en klanttevredenheid. Ze blijven toegewijd aan hun missie en visie en streven ernaar om voortdurend voorop te lopen in technologische vooruitgang en duurzaamheid.

Sebastian Vettel

“Bij racen is er zoveel dat in de controle van de bestuurder ligt, maar er zijn ook dingen die buiten onze controle liggen, zoals bandenslijtage en grip. Het belang van goede banden kan niet worden onderschat.”

Mario Andretti

“De banden zijn de enige dingen die contact maken met de weg. Zorg voor ze en ze zullen voor jou zorgen.”

Bandenjager.nl

Alle informatie over bandenjager.nl lees je op de over ons pagina.

Nieuws en informatie

Volg het nieuws op de voet en lees onze informatieve blogs over banden,

Contact

Mail

info@bandenjager.nl